tarieven

home

Visie
Kind- en jeugdpraktijk Goed Gestemd werkt vanuit de visie dat een kind de hulp ontvangt die hij of zij nodig heeft, zonder dat er sprake is van het ‘stempeltje’, een diagnose.
Muziektherapie, individuele psychologische behandelgesprekken en groepstrainingen behoren bij Goed Gestemd tot de mogelijkheden. Indien wenselijk wordt het systeem (gezin en school) betrokken bij de behandeling. Wanneer dat nodig is, kan er eveneens samen worden gewerkt met de school of andere hulpverlening van het kind of de jongere. Goed Gestemd werkt samen met een aantal andere professionals, waaronder logopediste Fleur de Klerk, www.halsterenlogopedie.praktijkinfo.nl.
Bij Goed Gestemd wordt gebruik gemaakt van principes uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en systeemtherapie. Mijn houding richting kinderen en hun ouders is betrokken, respectvol, positief, kindgericht, persoonlijk en ontwikkelingsgericht: welk gedrag past bij de leeftijd, welke ontwikkelingstaken zijn er aan de orde, welke sterke eigenschappen van uw kind/jongere kunnen meer ontwikkeld worden, welk gedrag is niet passend en/of problematisch. Het belang van het kind staat voorop.Anne (8 jaar): 'Nadat ik Tim en Flapoor heb gedaan kan ik beter samenspelen'.      Priscilla (14 jaar): 'We hebben liedjes geschreven over papa, zo heb ik hem een plekje gegeven'.      'Door de tips die we hebben gekregen, ervaren we meer rust in ons gezin'.     Fleur (10 jaar): 'Tijdens de spreekbeurt dacht ik aan helpende gedachtes en ik was maar een klein beetje zenuwachtig'.     Chiel (12 jaar): 'Ik vond het fijn dat je naar me luisterde'.