tarieven

home

Faalangst-training 8-12 jaar
Deze faalangst-training ‘Je bibbers de baas’ is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, er zijn 7 bijeenkomsten voor kinderen en 1 bijeenkomst voor ouders van 1,5 uur.
In een groepje van maximaal 5 kinderen wordt aan de hand van zogenoemde cognitieve gedragstherapie ‘helpende gedachtes’ en ‘bibbergedachtes’ aangeleerd.
Thema’s die centraal staan zijn; over jezelf vertellen, waarvoor ben je gespannen en wat doe je dan, de basisemoties, welke gebeurtenis geeft de meeste angst, het GGG-schema; gevoelens, gedachtes en gedrag.
Er zijn onder andere ademhalings-en ontspanningsoefeningen, en er wordt geleerd om grip te krijgen op de gedachtes die angsten veroorzaken.
Het kind krijgt huiswerkopdrachten mee, waardoor er niet alleen binnen de therapie aan het reduceren van de faalangst wordt gewerkt maar ook in de thuissituatie en op school.

Kosten: 65 euro voor de intake, 450 euro voor de training


Anne (8 jaar): 'Nadat ik Tim en Flapoor heb gedaan kan ik beter samenspelen'.      Priscilla (14 jaar): 'We hebben liedjes geschreven over papa, zo heb ik hem een plekje gegeven'.      'Door de tips die we hebben gekregen, ervaren we meer rust in ons gezin'.     Fleur (10 jaar): 'Tijdens de spreekbeurt dacht ik aan helpende gedachtes en ik was maar een klein beetje zenuwachtig'.     Chiel (12 jaar): 'Ik vond het fijn dat je naar me luisterde'.