tarieven

home

Faalangst-training 4-7 jaar
De faalangsttraining van het Vriendenprogramma, ‘Fijn! Vrienden’ is bedoeld voor kleuters van 4 tot 7 jaar die last hebben van faalangst doordat ze bijvoorbeeld voor zichzelf de lat te hoog leggen of doordat er heel veel van ze wordt verwacht.
Uw kind leert omgaan met angstige, bozige en verdrietige situaties door ontspanningsoefeningen te doen, sociale vaardigheden te vergroten en eigen emoties beter te leren herkennen. Het kind zal minder faalangstig zijn na de training. De training is erg spelenderwijs ingericht en uw kind krijgt ook opdrachtjes mee voor thuis.

In totaal zijn er 12 bijeenkomsten van een uur. Het vrienden-programma wordt al sinds 2002 gebruikt door het Erasmus MC-Sofia Kinderziekenhuis en de Wereld Gezondheidsraad heeft dit programma uitgeroepen als enige preventieprogramma waarvan de effectiviteit bewezen is. In de groep zitten maximaal 5 kinderen.

Kosten: 65 euro voor de intake, 450 euro voor de training


Anne (8 jaar): 'Nadat ik Tim en Flapoor heb gedaan kan ik beter samenspelen'.      Priscilla (14 jaar): 'We hebben liedjes geschreven over papa, zo heb ik hem een plekje gegeven'.      'Door de tips die we hebben gekregen, ervaren we meer rust in ons gezin'.     Fleur (10 jaar): 'Tijdens de spreekbeurt dacht ik aan helpende gedachtes en ik was maar een klein beetje zenuwachtig'.     Chiel (12 jaar): 'Ik vond het fijn dat je naar me luisterde'.